Popularne kategorije

Programi obuhvaćeni pripremnom godinom/Godinom za izučavanje osnova predmeta

Pripremna godina/Godina izučavanja osnova predmeta je jednogodišnji uvod u pun nastavni program i priprema studente za univerzitet. Ovi programi studente uče nizu predmeta kao što su umetnost, humanističke nauke, poslovanje, biološke nauke, inženjerstvo, tehnologija, prirodne nauke i druge. Raznovrsnost programa pripremne godine, odnosno godine za izučavanje osnova predmeta može biti opterećujuća- ne dozvolite da vas to zaustavi! Započnite svoju potragu pregledajući najpopularnije programe pripremne godine navedene ispod.

Novo dodati programi za pripremnu godinu

The University Center

Програм за припрему универзитета

Septembar 19, 2018
The University Center је свеобухватна универзитетска припремна школа. Ми помажемо међународним студентима да се припремају за академски успех на великим америчким универзитетима.

Newcastle University

Међународна фондација за биолошке и биомедицинске науке

Septembar 12, 2018
Припремите се за директан улаз у 1. годину широког спектра додипломских студија на тему предмета Биологија, Хемија, Фармакологија, Психологија и Зоологија на Newcastle University .

Carfax College Oxford

Курсеви универзитетске припреме

Septembar 18, 2018
Царфак пружа широк спектар курсева за ученике који се пријављују на британске и америчке универзитете, као и они који траже улазак на водеће свјетске универзитете на другим мјестима.

Univerziteti u Република Србија

Promenite lokaciju

Šta je pripremna godina/godina za izučavanje osnova predmeta?

Pripremna godina je program osmišljen da pripremi studente za njihovu prvu godinu studija. Programi na pripremnoj godini se obično sastoje od jezičkih kurseva za one kojima jezik na kome su predavanja na studijama nije maternji. Predavanja iz najvažnijih predmeta osnovnih studija mogu biti uključeni i u pripremnu godinu. Pripremna godina se od godine za izučavanje osnova predmeta razlikuje po kursevima koji se traže i cilju učenja.

Koje su prednosti kada neko odabere opciju pripremne godine?

Pripremna godina može da vam obezbedi lakši prelaz sa srednjoškolskog na više obrazovanje. Studenti koji odaberu da studiraju u inostranstvu takođe imaju koristi od kurseva jezika u toku pripremne godine, ne samo u nastavku studija, već i u karijeri. Pripremna godina može da vam pomogne da postavite sebi temelje za bilo koji program osnovnih studija.

Šta se izučava u toku pripremne godine?

Studenti prvenstveno biraju kurseve jezika na kome će slušati predavanja na studijama u programima pripremne godine. Kursevi jezika u okviru pripremne godine su intenzivni i usmereni ka unapređenju veština vezanih za jezik koji se uči do tačke kada se akademske studije mogu pohađati i pratiti bez problema. Kursevi jezika u okviru pripremne godine postoje za engleski, češki,francuski, nemački, španski, kineski, japanski i druge jezike. Ovi jezički kursevi u okviru pripremne godine pokrivaju ne samo veštine čitanja, pisanja, govora i slušanja, već i istoriju i kulturu.

Kakvu vrstu napretka u karijeri možete da očekujete posle pripremne godine?

Otvaranjem vrata studijama, pripremna godina takođe stvara i priliku za značajno napredovanje u karijeri. Bilo da je student neko ko je nedavno završio srednju školu ili neko ko se školovanju vraća posle izvesnog perioda rada, pripremna godina može da pomogne da se osigura uspeh na studijama. Diplomirani studenti koji su pohađali kurseve pripremne godine uvideće da će poslu pristupati sa mnogo većom dozom samopouzdanja- ne samo što se jezičkih sposobnosti tiče, već i kad je razumevanje onoga što su učili u pitanju.

Koliko pripremna godina košta?

Troškovi pohađanja pripremne godine značajno variraju u zavisnosti od škole, zemlje i odabranih predmeta. Pripremna godina može približno da košta koliko i jedna godina studija, ali može da košta i manje od toga. Najbolje je kontaktiratii školu ili univerzitet koji imaju pripremnu godinu u ponudi da bi se dobilo više informacija o troškovima. Prijemna odeljenja škola mogu da pruže informacije i o finansijskoj pomoći u vidu stipendija, ako su dostupne.

Zašto pohađati pripremnu godinu online?

Pripremna godina online je prilika za sve da kompletiraju programe obuhvaćene nastavnim planom, a da pri tom ne moraju da menjaju svoj raspored. Najmodernija tehnologija elektronskog učenja koja je prisutna u online kursevima pripremne godine pomaže u tome da se učionica dovede do studenata. Studenti koji pohađaju online pripremnu godinu imaju iste beneficije kao i oni koji pohađaju klasičan program na kampusu, dok takođe imaju prednost fleksibilnog rasporeda. Kriterijumi ocenjivanja u toku online pripremne godine su podjednaki kao i oni kod klasičnog programa na kampusu i završne ocene se podjednako vrednuju.

Da biste saznali više o programima pripremne godine, online i klasičnim, pročitajte više na ovom websajtu. Možete tražiti više informacija o bilo kom programu koji vas zanima koristeći web obrazac na strani sa detaljima o programu.